Bouw mee aan het Friese netwerk

 

Stel je voor: overal in Fryslân, op pleinen, in weilanden, bij toegangswegen of kruispunten staan zelfgemaakte bakens. Markante oriëntatiepunten in het landschap. Opvallend en aanstekelijk. Al die bakens staan met elkaar in verbinding en vormen een allesomvattend groot Fries netwerk.

Deze oproep is de start van een kettingreactie die uiteindelijk een totaal nieuw communicatienetwerk op de kaart zet tijdens de week van het Frysk Festival van  22 t/m 31 augustus. Er zijn enthousiastelingen nodig in Fryslân die de uitdaging aangaan. De zoektocht daar naar is begonnen!

Je kunt je aanmelden voor het bouwen van bakens in dorpen en buurten door heel Fryslân. Elk baken moet – naast dat het gemaakt moet zijn van gebruikte materialen – een signaal kunnen verspreiden, doormiddel van geluid, muziek, licht, vuur of rook, via een zender of met elektronica… alles kan als het maar communiceert! Bouw zo samen met vrienden en bekenden aan een communicatienetwerk door heel Fryslân.

Meer informatie over het bakenproject Hjir en dêr is te vinden op de site www.fryskfestival.nl

Via de site van het Frysk Festival kun je een initiatiefgroep aanmelden. Snel en tijdig aanmelden is belangrijk omdat de kans dan groot is dat dorps-, buurtgenoten, vrienden en bekenden zich opgeven om te komen helpen. Als je bent aangemeld kun je zelf oproepen en foto’s plaatsen. Als contactpersoon van een bouwgroep word je op de hoogte gehouden van de voortgang.

Op de site voor Hjir en dêr is ook een reglement en een stappenplan te vinden, daarin is te lezen wat er van de groepen die een baken willen bouwen wordt verwacht.

Voor meer informatie of vragen over het project kun je contact opnemen met Roelof Koster bij Keunstwurk via r.koster@keunstwurk.nl

Het project Hjir en dêr is een coproductie van Keunstwurk en het Frysk Festival.