Jaarvergadering Hâld Moed

Kaatsvereniging Hâld Moed hield maandag 14 april haar jaarlijkse ledenvergadering. Na het goedkeuren van de notulen van de vorige jaarvergadering, toen o.a. besloten is tot contributieverhogingen in 2007 en 2008, brachten de verschillende taakgroepen (KNKB, jeugd en leden) verslag uit van het kaatsseizoen 2007. Penningmeester Anne Bijlsma gaf vervolgens een toelichting op de financiele situatie. Vorig jaar is er een verlies geleden dat vooral op het conto van de KNKB-wedstrijden geschreven kan worden. Er wordt geconcludeerd dat het experiment om geen entreegelden te heffen voor deze wedstrijden niet gelukt is en er wordt besloten om dit seizoen weer 5 euro entree te vragen.

 

Het bestuur is er in geslaagd de open vacature van secretaris te vervullen: Adrie Kaspers wordt unaniem aangenomen.

 

Andere besluiten/mededelingen:

-         er worden nieuwe bekers besteld voor de bekerpartij. Voor de 2 jeugdcategoriën komen er per categorie 2 bekers. Voor de senioren komen er 3 bekers: heren A, heren B en dames. In deze bekers worden alle namen van het winnende partuur gegraveerd.

-         Voor de jeugd wordt op 16 augustus een speciale wedstrijd georganiseerd:

·         basisschooljeugd: ouder/kind partij

·         oudere jeugd, trainend op woensdagavond: pearkekeatsen, waarbij minimaal één helft van het pearke op woensdagavond traint. De andere helft van het pearke mag niet ouder zijn dan 20 jaar en hoeft niet lid te zijn van Hâld Moed.....

-         Er zijn nieuwe afdelingsshirt voor de jeugd besteld

-         er zijn nieuwe d.e.l. shirts besteld. Deze shirts kunnen de kinderen dragen bij KNKB en federatiewedstrijden. Er wordt een bijdrage van 10 euro per shirt van de ouders gevraagd. Op het shirt komt het logo van de KNKB-sponsor (Frieslandbank) en daarbij het logo van de sponsor van hâld Moed.

-         Het sponsorcontract met de AVM is afgelopen. Er moet een nieuwe sponsor gezocht worden.

-         Het aanvangstijdstip van de hoofdklasse heren wedstrijd is verschoven naar 15.00 uur, in de hoop meer publiek te trekken.

-         Het aanvangstijdstip van de hoofdklasse dames wedstrijd is verschoven naar 12.00 uur ook met de gedachte iets meer publiek te krijgen. 

-         Piet Zondervan meldt als KNKB-hoofdbestuurslid nog dat de KNKB druk bezig is het beleid voor de komende 5 jaar uit te zetten. Er zitten enkele veranderingen aan te komen.

 

Om 22.00 uur kan voorzitter Jan Strikwerda de vergadering sluiten en wordt een ieder uitgenodigd om nog een drankje te nemen.

 

verslag: Geartsje de Vries