Listlūkersdebat

 

Op dinsdagavond 14 november a.s. organiseren de 10 dorpen die naar Leeuwarden gaan een 'Listlūkersdebat' in het dorpshuis van Weidum. Inmiddels hebben al 9 politieke partijen toegezegd mee te willen doen. De avond zal bestaan uit korte presentaties van de lijstrekkers op onderwerpen die van belang zijn voor de dorpen van Nij Baarderadiel, drie keer een onderling debat tussen lijstrekkers, en vragen uit de zaal.

De onderwerpen van het onderling debat worden als stellingen aan de lijsttrekkers voorgelegd. Twee van de drie onderwerpen worden door de dorpsbelangen van Nij Baarderadiel ingebracht. Het derde onderwerp kan door inwoners van de 10 dorpen zelf worden ingebracht.

Alle inwoners van Baarderadiel kunnen de plannen van anderen steunen of verwerpen. Je kan argumenten voor of tegen het plan op de website formuleren. De 10 dorpsbelangen van Nij Baarderadiel willen dat burgers vanaf 1-1-2018 plannen kunnen voorleggen aan de gemeente Leeuwarden. Ons voorstel is dat de gemeenteraad een plan moet bespreken als het bijvoorbeeld 30 positieve stemmen heeft. Inwoners hebben drie maanden de tijd voor een campagne voor hun plan, daarna kan er niet meer gestemd worden. Ook dit plan wordt besproken.  Net stinne, der hinne!

 

Datum:        dinsdagavond 14 november

Tijd:             19.30-22.00 uur

Plaats:         Dorpshuis Weidum.