Dorpsgezichten

Krimpen aan den IJssel 30 januari 2013

 

Beste Jorwerters,

 

Het was in april 2009 toen ik met mijn gezin op doorreis was en aangetrokken werd door de kerktoren van Jorwert. Deze toren lokte mij het dorp in. 

Daar aangekomen werd ik aangesproken door Gais Meinsma. Het gesprek met haar duurde ca. 2 uur. Ik raakte gefascineerd door haar en wilde haar een keer portretteren. Op weg naar huis had ik het gevoel dat er misschien meer in zat. Bij Utrecht wist ik de titel van het boek al want dat moest er komen, een fotoboek wat Dorpsgezichten, mensen uit Jorwert zou moeten gaan heten.

Dit verhaal is nu bijna vier jaar geleden.....

 

De tijd is aangebroken, dat voel ik van binnen, om het project af te gaan ronden.  Inmiddels hebben 133 mensen zich laten vereeuwigen en 51 mensen staan nog op de lijst om dit jaar gefotografeerd te worden.

Dus ruim 180 Dorpsgezichten...

Hoe had ik dat in april 2009 kunnen dromen?

 

Wellicht denk je nog: Ik wil erbij zijn!  Ik zou het fantastisch vinden als je je nog aanmeldt of als je nog iemand weet!

Op 1 maart 2013 sluit ik de inschrijving en daarna ga ik mij concentreren op de fotografie. 

Ik zou dus superblij zijn als zich van tevoren nog meer mensen gaan opgeven, want dan wordt het fotoboek nog completer!

 

 

Het plan is om in het derde kwartaal van 2014 al het werk te gaan bundelen en er een prachtig fotoboek van te laten maken, formaat 30x30 cm. 

Tegelijkertijd ga ik dit jaar al museum Belvedère in Heerenveen benaderen of ik daar kan exposeren als het boek uitgegeven wordt.

 

Dan is het rond en tegen die tijd heb ik ruim 5 jaar van mijn leven mogen genieten van een bijzonder dorp in Friesland. Deze bagage mag dan meereizen in mijn levenskoffertje...

 

Met hartelijke groet, Louis Meulstee

 

 

Aanmelden: info@louismeulstee.com of sms naar 06-53347461