Afdelingskransen voor Bonne, Sander en Hindrik!

Bonne Hylkema, Sander Kuperus en Hindrik Meinsma zijn er in geslaagd om de afdelingscompetitie van de KNKB/Federatie te winnen. De hele opzet van deze competitie was nieuw. Zo was de KNKB de organisator, maar ook jongens die niet het knkb-niveau hebben, konden zich opgeven. De technische commissie van de KNKB deelde vervolgens de opgegeven parturen in. In poule A kaatsten de, volgens de knkb, sterkste 4 parturen, in poule B de volgende 4 en zo door.

Onze jongens waren met Anjum, Folsgare en Easterein ingedeeld in de C-poule. Op woensdag 27 mei was de eerste wedstrijddag in Beetgum. Goed en degelijk kaatsend wisten ze alle partijen te winnen. Als eerste in het tussenklassement moest het zaterdag 6 juni in Makkum afgemaakt worden. Dat was niet gemakkelijk, want er lag nu behoorlijk wat druk op. Maar Bonne, Sander en Hindrik wisten heel goed met die druk om te gaan. Bonne was heel zeker in zijn opslag, Sander sloeg geweldig uit en Hindrik was er steeds heel goed in het tussenspel. Zo wisten ze ook deze dag alle wedstrijden te winnen en met het maximaal te behalen aantal punten kregen ze een prachtige krans omgehangen.

Al toeterend zijn ze vervolgens door Jorwert gereden. Iedereen mocht weten dat er een geweldige prestatie is neergezet door deze jonge kaatsers!

Het schooljongenspartuur, bestaande uit Thomas Kuperus, Hylke Zondervan en Jorrit Meinsma kon het net niet redden. Ook zij waren ingedeeld in de C-poule samen met Arum en Easterein. Op de eerste wedstrijddag was het slecht weer met veel regen, en deze jongens zijn geen slecht-weer kaatsers…. Van Easterein werd nog gewonnen, maar Arum was te sterk. Op de finaledag in Broeksterwoude wisen de jongens revanche te halen. Beide partijen werden gewonnen door heel sterk te kaatsen. Jorrit was als voorbest opslager geweldig in vorm en wist ook op de spannende momenten zitballen te plaatsen. Thomas functioneerde als voorminst opslager en achterinse en Hylke stond voor in het perk. Ook zij kaatsten prima, zodat het een mooi compleet partuur was. Toen alle eersten opgeteld waren bleek dat ze net twee eersten te kort kwamen voor de krans. Jammer, maar ook dit is zeker een partuur met mogelijkheden, zo concludeerde coach Pieter Zondervan.

 

Tekst en foto: Geartsje de Vries

 

Bonne Hylkema, Sande Kuperus en Hindrik Meinsma