Bijzonder dubbelconcert op 14 april

 

Onder de titel Muusika brengen Wereldkoor Dekoor uit Leeuwarden en Vocalgroup STIM uit Dokkum op zondagmiddag 14 april een zeer gevarieerd concert in de Radboudkerk.

De enthousiaste zangers en zangeressen van Dekoor brengen onder leiding van Wilco Kloosterman met veel plezier hun nieuwe selectie uit het uitgebreide en veelzijdige wereldkoormuziekrepertoire. Dekoor wil u ditmaal verrassen met traditionele liederen uit verschillende windstreken en landen, waaronder Scandinavië, Rusland, Armenië en Spanje. Laat u meevoeren door de afwisselende sferen van het prachtige Schotse wiegenlied ‘Hush A Ba Birdie Croon’ via het filosofische Estlandse ‘Muusika’ naar de opzwepende klanken van de Tsonga-traditional ‘Xihanyanomo’.

Vocalgroup STIM brengt onder leiding van Titus Steegstra sinds 2006 met verve liederen uit het gevarieerde close harmony en a capella genre. Onder de titel ‘STIM zingt anders’ maakten zij ditmaal een persoonlijke keuze uit het Nederlandse Luisterliedrepertoire. Het resultaat is een traktatie van mooie, ontroerende liedjes met poëtische teksten maar ook ironische en hilarische  liedjes ontbreken niet. Te beluisteren zijn onder meer liedjes van Stef Bos, Huub van der Lubbe, Daniël Lohues, Harrie Jekkers en Lennaert Nijgh.

Beide koren zullen - en dit is een primeur! - ook gezamenlijk een aantal liedjes uitvoeren. Zij nodigen u van harte uit dit bijzondere concert met hen mee te beleven!

Na afloop drinken we met iedereen die daar zin in heeft nog een glas in Het Wapen.

 

Plaats: Radboudkerk, Sluytermanwei 4, 9023 AB  Jorwert

Zondag 14 april: 15.30u

Deur open: 15.00u.

Toegang: Kaarten verkrijgbaar à €10,- p/p in de kerk.

www.wereldkoor-dekoor.nl                         www.vocalgroupstim.nl

info@wereldkoor-dekoor.nl                         info@vocalgroupstim.nl