Burgemeester Buma in Jorwert

0 Comments

Zaterdag 5 oktober bezocht burgemeester Sybrand Buma de tien dorpen van Nij Baarderadiel. Om 09:00 uur ’s ochtends verzamelde het gezelschap uit Leeuwarden, samen met vertegenwoordigers van de tien dorpsbelangen, zich in restaurant Jonker Sikke in Jellum. Van daaruit maakte de burgemeester een estafettetocht door de tien dorpen.

’s Middags kwam de heer Buma aan in Jorwert, waar hij werd ontvangen met een kopje koffie in het Wapen van Baarderadiel. Douwe de Bildt las daar het verhaal voor over ‘Omke Folkert van der Werff’ uit de verhalenbundel Dweilstikken. Daarna verzorgde Doete Stenekes, samen met pianist Menzo Rohn een kort optreden in de tuin van de pastorie. Zij zong een lied uit de voorstelling ‘familie Bellier’ van het Iepenloftspul van vorig jaar.
Na het lied verplaatste het gezelschap zich naar de Redbadtsjerke waar Hinne Wagenaar het gedicht ‘We bouwen een huis van stilte’ voordroeg.

Met deze drie onderdelen kwam er een einde aan het korte bezoek van de heer Buma aan Jorwert. We zien hem graag nog een keertje terug.

Foto’s

1 thought on “Burgemeester Buma in Jorwert”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *