Fries Museum toont werk van Rixt Siderius

0 Comments

Foto: Kunstbende Friesland


Van 12 oktober tot en met 6 november is in de hal van het Fries Museum het werk te zien van Rixt Siderius (Jorwert, 2005). Rixt won de afgelopen editie van Kunstbende Friesland in de categorie expo en krijgt nu de mogelijkheid om haar werk aan breed publiek te laten zien.

Het werk is een installatie waarin je als toeschouwer meegenomen wordt in een persoonlijk rouwproces. Het toont een chaos van emoties, vertaald naar chaos op het doek. Houtskoolvlekken, wilde lijnen en teksten geven het gevoel van verdriet, woede, ontkenning en uiteindelijk een vorm van acceptatie weer. Emoties die voortkwamen uit het verlies van mensen die dichtbij stonden.

De installatie is zonder entreekaartje van het museum te bekijken.

Over Kunstbende
Kunstbende is hét podium voor iedereen van 13 t/m 19 jaar. Kunstbende wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank, Fonds voor Cultuurparticipatie, ArtEZ University of the Arts en diverse andere partners en sponsors. Veel artiesten hebben hun eerste stappen gezet bij Kunstbende, zoals Trijntje Oosterhuis, Duncan Laurence, Kalvijn, Vincent Vianen en Martin Garrix.

In Fryslân wordt Kunstbende uitgevoerd door Keunstwurk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *