Viswedstrijd Om ‘e Toer

0 Comments

Op zaterdagmiddag 5 oktober is voor de 10e keer de jaarlijkse Om ‘e Toer wedstrijd gevist, gesponsord door café het Wapen van Baarderadeel en georganiseerd door de wedstrijdcommissie van HSV de Voorn/de Deinende Dobber. De wedstrijd wordt jaarlijks gehouden in de Jorwerter vaart in en rondom Jorwert en wordt gevist met de vrije hengel op gewicht. Het bijzondere van deze gezellige wedstrijd is dat veel vissers bij dorpsbewoners in de tuin zitten te vissen. Door de vele waterplanten heeft het veel moeite gekost om voldoende stekken te creëren, maar het is de wedstrijdcommissie toch gelukt.

Het was goed weer en er stond weinig wind. Rond 14.30 uur kwam de burgemeester van Leeuwarden (Buma) aan per boot, waardoor de blauwe drek omhoog werd gewoeld. Daar hadden de vissers op de stekken 1 t/m 3 behoorlijk last van, zij vingen een hele tijd niets meer. Siem Vos deed goede zaken op de eindstek. Hij ving de ene grote brasem na de andere en wist daardoor de andere vissers ver achter zich te laten, die het hoofdzakelijk met kleine visjes moesten doen. Hij ving ook de grootste vis met 50,4 cm.

Na afloop was de prijsuitreiking in café Het Wapen van Baarderadeel, waarbij ook nog drie prijzen werden verloot op steknummer. De prijzen bestonden uit pakketten die samengesteld waren door bakkerij Sybesma uit Mantgum. Er kon teruggekeken worden op een zeer geslaagde wedstrijd. De uitslag was als volgt:

1) Siem Vos, 9.090 gram
2) Rob den Boer, 4.850 gram
3) Ruud de Boer, 3.975 gram
4) Roan de Jong, 3.610 gram
5) Teake Wielinga, 3.000 gram
6) Hennie Nauta, 2.880 gram
7) Wil Bakker, 2.730 gram
8) Tonny Landskroon, 2.640 gram
9) Ruud Roelvink, 1.740 gram
10) Tom den Boer, 1.325 gram
11) Jappie Haagsma, 335 gram
12) Bert Dorenbos, 0 gram

Op de foto: Ruud Roelvink (foto Bert Dorenbos)

Foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *