Om ‘e Toer viswedstrijd

0 Comments

Ruud Roelvink met zijn brasem van 52 cm (foto: Rob den Boer)

Op zaterdagmiddag 25 september is voor de 12e keer de jaarlijkse Om ‘e Toer wedstrijd gevist, gesponsord door café het Wapen van Baarderadeel en georganiseerd door HSV de Deinende Dobber. De wedstrijd wordt jaarlijks gehouden in de Jorwerder vaart in en rondom Jorwerd en er wordt gevist met de vrije hengel op gewicht. Omdat de Jorwerdervaart net als vorig jaar vrijwel geheel is dichtgegroeid met waterplanten, is wederom uitgeweken naar de Mantgumervaart bij de Wjukken te Mantgum.

Het was grijs, bewolkt, benauwd en donker weer met af en toe een paar spetters. Ruud Roelvink ving in het eerste half uur een brasem van 52 cm en ging daarmee aan de leiding. Freerk van Duinen liet dat niet op zich zitten en ving een aantal brasems, waardoor Ruud Roelvink al snel werd ingehaald. Omdat Ruud de Boer even later ook een kanjer van een brasem ving, was het duidelijk dat deze drie vissers vochten om de koppositie. Uiteindelijk wist Albert Abbink Ruud de Boer nog in te halen, met slechts een verschil van 10 gram. Albert bood een net vol kleine vis ter weging aan.

Na afloop was de prijsuitreiking op het terras van café Het Wapen van Baarderadeel, waarbij ook nog drie prijzen werden verloot op steknummer. De prijzen bestonden uit pakketten die samengesteld waren door bakkerij Sybesma uit Mantgum. Er kon teruggekeken worden op een zeer geslaagde wedstrijd. De uitslag was als volgt:

1) Freerk van Duinen, 4640 gram

2) Ruud Roelvink, 3090 gram

3) Albert Abbink, 2050 gram

4) Ruud de Boer, 2040 gram

5) Teake Wielinga, 1770 gram

6) Piet Topma, 1530 gram

7) Siem Vos, 1500 gram

8) Rob den Boer, 690 gram

9) Jappie Haagsma, 480 gram

10) Wil Bakker, 190 gram

De grootste vis was voor Ruud Roelvink met zijn brasem van 52,0 cm.

FOTO’S

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *