Túnpreek over vriendschap

0 Comments

Met de terugkeer van het Iepenloftspul na een jaar afwezigheid, keerde ook de túnpreek weer terug in de notaristuin. Het thema sloot, zoals altijd, aan bij het onderwerp van het Iepenloftspul: vriendschap. Hinne Wagenaar liet het publiek aangeven wat vriendschap voor hen betekende en dat leverde een mooie verzameling op van steekwoorden, die illustreerde hoe dit betekenis voor iedereen anders kan zijn. Ook werd stilgestaan bij de symboliek van de draaiende tribune, die er voor zorgt dat het perspectief op datgene wat zich voor je ogen afspeelt, continu verandert.

De muzikale omlijsting werd verzorgd door Wiebe Kaspers en een ad hoc koor dat de Friese vertaling van ‘You got a Friend’ van Carol King ten gehore bracht.

De opbrengst van de collecte was voor Tour for Life, een jaarlijkse fietstocht van Italië naar Nederland, waarmee de deelnemers geld inzamelen voor het Daniël den Hoed Fonds, ter financiering van onderzoek naar de bestrijding van kanker. Petronella Jouwsma was dit jaar een van de deelnemers en vertelde over deze tocht.

Foto’s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *