Verhalentocht weer druk bezocht

0 Comments

Op 4 februari werd er voor de veertiende keer de Valentijns-verhalentocht georganiseerd door de activiteitencommissie van Jorwert, dit keer onder het thema: ‘Leafde foar Toaniel. De tocht ging zoals gebruikelijk in groepen langs vier huiskamers met daar tussendoor een verhaal in de kerk voor alle groepen.

Harry Kaspers vertelde, onder muzikale begeleiding van Wiebe, het droevige verhaal van de oorlogszanger Fortuijn die bekend werd met zijn vertolking van het lied Ketelbinkie, dat voor een enthousiaste groep ook nog door Harry werd gezongen. Rixt Siderius verhaalde over haar liefde voor het theater, waarbij haar voorstelling werd geïllustreerd met gedichten en gitaarspel.

In de woonkamer van Sake en Yke Castelein, las Douwe de Bildt stukjes uit de bundel Dweilstikken omlijst met anekdotes uit zijn 40-jarige carrière bij het Iepenloftspul. Hilde Mulder en Carlo Scheldwacht trakteerden de gasten in hun huis op een voorstelling over William Shakespeare die zijn vroeg overleden zoon ontmoet in het paradijs en aan hem vertelt over het toneelstuk Hamlet dat hij schreef om zijn verdriet te verwerken.

In de Redbadtsjerke was er voor alle deelnemers een warm glaasje Glühwein, waarna Wybe Koldyk zeer beeldend vertelde hoe zijn liefde voor het toneel er met de paplepel werd ingegoten.

Foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *